top of page

zuivere make-upborstels voor een zuivere huid

We proberen met z’n allen onze huid goed te verzorgen.

We reinigen, beschermen en voeden het op dagelijkse basis..

We bezoeken met enige regelmaat de schoonheidsspecialiste of dermatoloog.

Soms kiezen we voor ingrijpende behandelingen om ons velletje meer te doen stralen.

En toch blijven we vuile make-upborstels gebruiken die veel van het bovenstaande werk teniet doen! Tijd voor verandering.
‘Onderzoek (Huffington Post) toont aan dat slechts 61% van de vrouwen haar make-upborstels éénmaal per maand schoonmaakt. 39% doet het slechter; zij reinigen hun kwasten minder dan 1 keer per maand of helemaal nooit!’


Maar waarom is het regelmatig reinigen van zo’n groot belang? 1. Tussen de haartjes van je borstel hoopt heel wat vuil op: dode huidcellen, olie, bacteriën. Als je je make-upborstels niet tijdig reinigt en blijft gebruiken in vuile staat, verspreid je al deze deeltjes over de huid en ogen, met een grotere kans op irritatie en ontstekingen. 2. Make-upborstels horen zacht en soepel aan te voelen. Maar door de opbouw van productresten en vuil kunnen ze stijf worden en hun ideale vorm verliezen. Jammer toch! 3. Propere make-upborstels garanderen een betere applicatie van jouw make-up. Of zoals een collega ooit zei: “Je verft je muren toch ook niet met een vuile verfborstel?”. Hygiëne zorgt er dus voor dat jij het beste kan halen uit jouw favoriete make-upproducten. 4. Goeie make-upborstels zijn een investering, dus wil je er toch zo lang mogelijk van genieten? Hoe beter je zorg draagt voor je favoriete kwasten, hoe langer ze zullen meegaan.Hoe verzorg je jouw make-upborstels dan best?

  • Reinig ze minstens éénmaal per week met onze brush cleanser. Op enkele minuten werk je je door je volledige set én kan je ze weer opbergen. Easy does it!

  • Spray ‘On The Spot’ op de haartjes van je kwast en veeg ze vervolgens voorzichtig af aan een tissue of zacht doekje.

  • Vooral kwasten die gebruikt worden met creamy of liquide make-upproducten (denk foundation, concealer) hebben een grondige reiniging nodig. De olie in deze items kan namelijk invloed hebben om de lijm binnenin de make-upborstel. Ik gebruik hiervoor de ‘dip-methode’: spray onze cleanser op een bordje of in een potje, dip je vuile make-upborstel tot maximum 1/3de in de vloeistof en veeg ze dan af aan een tissue of zacht doekje.

  • Weetje: in onze brush cleanser zit alcohol, daarom is het belangrijk om die heel even de laten verdampen alvorens je de kwasten opbergt.


144 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page