top of page

Ons verhaal

ELIN_portret2643.jpg

ELIN cosmetics werd opgericht door make-up artist en beauty journaliste Sabine Peeters. Sinds 2007 werkt ze fulltime in de beauty-industrie en ontwikkelde ze een stijl waarbij ze de schoonheid en persoonlijkheid van haar klanten extra in de verf wil zetten. Make-up hoort kracht te geven, geen onzekerheden te creëren.

Met deze instelling startte Sabine tijdens de eerste lockdown met een reeks instagram-tutorials, met als doel de kijker telkens te verrassen met een injectie van kleur, plezier en vertrouwen. De video’s werden met enthousiasme onthaald, maar telkens rees dezelfde vraag bij Sabines’ volgers: “Waar vind ik make-upkwasten die kwaliteitsvol, diervriendelijk én betrouwbaar zijn?”

Een terechte opmerking, want de juiste tools maken make-upapplicatie hygiënischer, juister én fijner, waardoor ze een essentieel onderdeel van een kit vormen.

 

Sabine ging met deze stellingen aan de slag en verdiepte zich in de productionele wereld van make-upkwasten, waarbij ze haar jarenlange ervaring als visagiste kon aanwenden om de juiste startset op te maken.

Daarnaast merkte ze op dat vele make-upliefhebbers hun make-upborstels niet (genoeg) reinigen. Ze weten niet hoe dit te doen, of vinden het proces vervelend en lang.

Met 'On The Spot' brengt Sabine hier verandering in! Spray, wipe and wait 30 seconds. Een formule die niet alleen hygiënische, maar ook verzorgde make-upborstels oplevert.  

 


“Een kwast is het verlengde van jouw hand, waardoor het een grote invloed heeft op het resultaat van jouw make-up look.”

“ELIN cosmetics is meer dan een merk, het vormt een community.”

Make-up is een ontzettend veelzijdig gegeven: we kunnen experimenteren met kleur, textuur en vorm. We kunnen er verschillende facetten van onze persoonlijkheid mee belichten en voeden, of trends uitproberen. Make-up kan dat éxtra beetje zelfvertrouwen geven en jouw favoriete punten in het licht zetten.

Met de juiste tool kan jij aan de slag om al deze aspecten toe te passen op de best mogelijke manier!

En we laten je hierbij niet aan jouw lot over! ELIN cosmetics is meer dan een merk, het vormt een community die iedereen de kans en de ruimte geeft om meer rond make-up bij te leren op een persoonlijk tempo. Met realistische tips and tricks scherp je zo jouw handigheden aan!

Mission statement

ELIN_startup_beauty2016.jpg
ELIN_startup_beauty2338.jpg

No Photoshop Pledge

bij ELIN Cosmetics vieren we de individualiteit van elke persoon en daar hoort geen extensief gebruik van photoshop bij! Wij vieren huidvlekjes, rimpeltjes, poriën en vormen. Fotobewerking heeft enkel plaats in situaties van overmacht en onoplettendheden, of bij aanpassingen van decor en achtergrond.

Ontwerp.png
bottom of page