top of page

Ontdek de kracht van Slow Beauty

In een wereld die altijd in beweging is, waarin druk-druk de norm lijkt te zijn en tijd een schaars goed wordt, is het concept van slow beauty een (h)eerlijke verfrissing. 


Wat is slow beauty?

Slow beauty, in zijn eenvoudigste vorm, is een benadering van schoonheid die draait om bewustzijn, eenvoud en natuurlijke processen. Het laat je vertragen en genieten, maar ook bewust zijn van destructieve gebruiken binnen de beautywereld.


Vertragen voor Schoonheid

In een alsmaar versnellende maatschappij lijkt het idee van vertragen misschien niet zo intuïtief. Toch kan het zoveel schoonheid teweegbrengen! Slow beauty zet daarom in op connectie met onszelf en de omgeving. Door langzamer te gaan, worden kleine nuances van huid en lichaam makkelijker vastgesteld en omarmd. Wat, hopelijk, het lichaamsbeeld en zelfvertrouwen ten goede komt.


 Geen constante impulsen van snelle trends, maar een beautyritueel dat bedachtzaam wordt samengesteld.

Hoewel slow beauty, of beauty tout court, vaak wordt geassocieerd met uiterlijke verzorging, gaat het hier nét zozeer om die innerlijke rust. Dat gevoel straalt vervolgens naar buiten uit, wat je die extra glow geeft.

Slow beauty kiest liefst voor ethisch geproduceerde ingrediënten, vaak (maar niet persé) van natuurlijke oorsprong. Waar het mogelijk is, wordt ook gekozen voor lokale merken, fabrikanten en ontwikkeling.

Door stil te staan bij de bron van het beautyproduct, kunnen we niet enkel onze make-up en huid verbeteren, maar ook de impact ervan op het milieu minimaliseren.
Conclusie: De Schoonheid van Vertraging

Slow beauty is geen trend, maar een levensfilosofie die ons uitnodigt om te vertragen en bewust te genieten. Het stimuleert ons om stil te staan bij de aankopen die we doen én deze aankopen vervolgens goed te behandelen en verzorgen. Geen constante impulsen van snelle trends, maar een beautyritueel dat bedachtzaam wordt samengesteld.

 

haal de druk van je schouders en vertrouw erop dat élke kleine verandering een sneeuwbaleffect kan hebben.

Maar hoe kan jij nu het principe van slow beauty toepassen? 

1. Ga voor kleine veranderingen in je beautyritueel die doenbaar zijn. Zo stopte ik met de constante impuls om nieuwe lipgloss te kopen, maar koos ik voor 3 echte favorieten en gebruik ik die eerst op alvorens nieuwe te testen. Op deze manier houd ik mezelf weg van overconsumptie.

2. Gebruik zoveel mogelijk multi-inzetbare producten om zo je beauty stash te downsizen. Face cream die SPF bevat, blush/lipstick-in-one, make-upborstels die verschillende functies vervullen,.... Je begrijpt wat ik bedoel.

Extra voordeel: het maakt alles ook gewoon heel wat simpeler én compacter!

3. Bouw 1 à 2 keer per week een kwartiertje (of langer) aan me-time in waarbij je in alle stilte je gezicht aanraakt, geniet van texturen, bewegingen, kleuren, enz. Laat de oordelen over jezelf achterwege en vertraag je ademhaling. Stilstand zet soms dingen in beweging.

4. Je hoeft niet perfect zijn, je beautyritueel hoeft geen volledig lokaal of bio (what’s in a label) karakter te hebben, haal de druk van je schouders en vertrouw erop dat élke kleine verandering een sneeuwbaleffect kan hebben.
25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page