top of page

Make-uptrend voor de lente

Make-uptrends komen en gaan, een circulair gegeven dat alles fris en interessant houdt. Maar 1 tendens blijft haast altijd de straten sieren: een mooigekleurde mond. En de meest recente versie: The Blurry Lips.

Kan jij die look rocken? Het zal wel zijn! Hier alvast een stappenplan.
‘ Stained/blurred lips zijn lippen die, in plaats van zorgvuldig ingetekend, letterlijk bestempeld zijn met lipstick. Ze ogen natuurlijker en minder streng, en vragen minder onderhoud. Doorheen de geschiedenis vonden ze telkens veel bijval omdat ze vrouwen een onschuldige en gezonde indruk gaven.’

Stappenplan


1. Bij elke make-up die een accent legt op de lippen, is het van groot belang dat je de juiste voorbereidingen treft. Er zijn verschillende leuke lip scrubs op de markt om die verdroogde lippen weer zacht te krijgen. Maar met een oude, gereinigde tandenborstel bekom je dit resultaat evengoed en spaar je weer een euro of vijf uit. Blijf wel voorzichtig, de huid rond de mond is uiterst gevoelig en vraagt een zachte hand!


2. Stained of blurry lips paren perfect met verschillende oogmake-upjes, maar nu de zomer eraan komt, lijkt het me gepast om het geheel natuurlijk en ‘flushed’ te houden. Perfect voor een dagje feesten op een festival, bijvoorbeeld. Daarom begin ik met een zachte, bronzen oogschaduw boven en onder het oog, uitgewerkt met onze oogkwast 'Eyes2'.


3. Open de ogen met 2 of 3 laagjes waterproof mascara!


4. Vergeet je wenkbrauwen niet lichtjes bij te werken met (waterproof) wenkbrauwpoeder, - potlood of -gel.


5. Geef de appeltjes van je wangen een gezonde gloed met een creamy blush. De bedoeling is dat het lijkt alsof je net een uurtje flink hebt doorgewandeld! Je kan hiervoor trouwens

ook gewoon een lipstick gebruiken en die uitsmeren. Vaak zijn ze iets meer gepigmenteerd, dus wees behoedzaam.


6. Je lippen die ‘blurry’ look geven kan op verschillende manieren. Zo kiezen sommigen ervoor om gewoon de lippen volledig in te vullen met hun lipstick, af te stempelen met een tissue en dan de randjes te verzachten met een wattenstaafje. Anderen gebruiken een fluffy oogschaduwborsteltje om de lipstick erop te ‘aaien’. Persoonlijk gebruik ik graag mijn vingers en begin ik met het bestempelen van het centrum van de boven en onderlip.


7. Vanuit het midden stempel je dan verder richting de hoeken van de mond en laat je gaandeweg de intensiteit van de kleur afnemen. Herhaal deze stap, zodat de kleur echt in je lippen dringt.


8. Wie snel droge lippen heeft, kan over de lippenstift nog een likje transparante lippenbalsem aanbrengen.


9. Nog wat strategisch geplaatste highlighter op de jukbeenderen en het cupidoboogje et voilà!


In theorie kan je bij stained of blurred lips met élke kleur aan de slag. Maar vaak bereik je het mooiste resultaat wanneer de tint meer neigt richting framboos of retro rood.
74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page