top of page

Kan make-up jouw zelfvertrouwen boosten?

Make-up draagt voor velen een flinke lading. In het huidige klimaat worden we gebombardeerd door steeds veranderende trends, quick fixes en jonge meisjes met onrealistische beloftes die het ideaalbeeld versterken.

Toch is het strenge schoonheidsideaal en diens link met make-up niet alleen een recent gegeven. Zo zien we net zo goed de relatie tussen de twee doorheen de hele geschiedenis, van Cleopatra's eyeliner tot de Victoriaanse, bleke huid.

Je zou dus makkelijk (en vaak terecht) kunnen denken dat make-up vooral een negatieve en restrictieve impact heeft op je zelfvertrouwen en zelfontplooiing.

Maar wat als ik zeg dat cosmetica ook een positieve invloed kan hebben op jouw ‘zijn’?

Laat ons even dieper ingaan op de gunstige relatie tussen make-up en zelfvertrouwen en hoe we de kunst, de heilzaamheid en de kracht achter cosmetica kunnen omarmen.
Accentueert jouw features

Met kleuren, texturen en kleine technieken biedt make-up de kans om jouw favoriete karakteristieken in de verf te zetten. Heb je sprekende ogen? Laat ze dan extra uitkomen met mascara en liner. Die volle lippen van je? Een beetje lippenbalsem, highlighter of lipstick en ze zijn de ster van de avond. Zet je dus rustig voor je spiegel en kijk met een objectieve, open attitude naar je gelaat. Laat je ogen naar iets positiefs glijden en blijf weg van alle kleine onzekerheden. Want jij gaat voor optimisme deze keer!


Zelfexpressie boosten

Make-up geeft jou de kans om je uit te drukken op de manier dat jij wil! Speel met kleuren, glansjes en vormen en geef jouw creativiteit de kans om open te bloeien.

Daarnaast kan make-up helpen bij het exploreren van je genderidentiteit. You do you, in the most awesome way!Make-up me-time

Het ritueel van maquilleren kan heilzaam, relaxerend en mindful werken. Muziekje erbij en helemaal opgaan in die wereld zonder dagelijkse zorgen. Want net als een schilder, kan je tijdens het make-uppen in trance geraken en naar een kalme innerlijke plek wegzeilen.

Hoe dat komt? Het hele proces laat oxytocin los in de hersenen, het hormoon dat ons rustiger maakt, goed doet voelen en zelfcompassie stimuleert.
Power dressing

Bepaalde mode-items kunnen onze attitude dat extra beetje umpf geven. Denk

bijvoorbeeld aan die perfect gesneden blazer of die jeans die de billen perfect omarmt. Wel, dit principe kan je doortrekken naar make-up. Dat béétje blush, mascara of brow powder kan je kracht geven, waardoor je betere beslissingen maakt.

Dit is trouwens een principe dat ik vaak opmerk tijdens onze make-up workshops. Vaak komen deelnemers aarzelend binnen, maar zie je de rug rechter en de uitstraling sterker worden naarmate ze zien dat kleine tips en tricks de glans in de ogen en huid sterker maakt.


Wil jij ook het plezier van make-up omarmen en jouw zelfvertrouwen boosten?

Schrijf je dan in op 1 van onze volgende make-up workshops!23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page