top of page

How to clean your makeup brushes

Hygiëne, functionaliteit en duurzaamheid... Dit zijn de drie belangrijkste redenen waarom u uw borstels regelmatig moet reinigen. Als professional doe je dit tussen elke klant, maar kwasten voor persoonlijk gebruik hebben baat bij 2-3 wasbeurten per maand. Maar hoe begin je hier nu aan?


Er zijn verschillende manieren om je favo make-up kwasten, maar voor de ELIN-exemplaren houd ik me standaard aan deze methode:


Verschillende merken hebben al zepen en gels op de markt gebracht die de kwasten zuiveren en verzorgen. Daarnaast is het helemaal oké om bijvoorbeeld kindershampoo te gebruiken tijdens het reinigingsproces. Bij het gebruik van zeep en wasgels is het belangrijk om de volgende tips in acht te nemen:

  • Gebruik nooit heet water. Vezels worden in de borstel met lijm bij elkaar gehouden. Als deze lijm in contact komt met heet water, is de kans groot dat ie oplost en de vezels loslaat.

  • Houd de kwast altijd schuin onder de waterstraal, met de kop (= de haren) naar beneden, zodat er zo min mogelijk water in de kwast kan lopen.

  • Wees altijd zacht en voorzichtig en behandel je tools met liefde en zorg. Na het wassen dep ik mijn penselen bijvoorbeeld altijd af door ze heen en weer te halen op een zachte doek.

  • Leg je kwasten te drogen op een doek met de kop over de rand van de tafel/aanrecht/kast. Op deze manier kan de lucht alle hoeken bereiken en droogt je make-up kwast in de juiste vorm.

  • Doe de schone kwasten niet in een etui of toilettasje bij alle andere make-up. Zo voorkom je kruisbesmetting.


Klik op een woord om er meer informatie over te krijgen.

158 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page