top of page

ELIN steunt KickCancer met hartverwarmende actie

Warmte en zachtheid, dat dragen we hoog in het vaandel bij ELIN Cosmetics. Niet alleen in ons productaanbod, maar ook in onze houding en spirit. Daarom vieren we ook dit jaar onze verjaardag én Kerst met een samenwerking met een goed doel. En wat voor één!
KickCancer voor kinderen met kanker

Kanker treft heel wat gezinnen. Ook in mijn heel dichte omgeving ervaar ik de impact van deze agressieve ziekte.

Maar wat als je kind het verdict krijgt?

Welke behandelingsmogelijkheden zijn er? De cijfers zijn harder en meer verontrustend dan we denken en daar wil de stichting KickCancer verandering in brengen!Sinds 2007 zijn er meer dan 200 medicijnen tegen kanker bij volwassenen goedgekeurd. In diezelfde periode zijn dat er slechts 16 voor pediatrische kankers.

Enkele harde feiten op een rijtje

-Elke kinderkanker is een zeldzame ziekte. Er zijn ongeveer 16 types kinderkanker en elk type is onderverdeeld in verschillende subgroepen. 

-Elk jaar komen er in Europa zo’n 35000 nieuwe gevallen van kinderkanker bij.

-Kanker is de eerste doodsoorzaak ten gevolge van ziekte bij kinderen ouder dan 1 jaar.

-Sommige kinderkankers krijgen weinig aandacht vanuit wetenschappelijke hoek, ondanks een genezingskans van soms minder dan 50%.

-Jaarlijks sterven zo’n 6000 kinderen aan kanker.

-Innovatie blijft uit voor kinderen en hun overlevingskans stagneert. Sinds 2007 zijn er meer dan 200 medicijnen tegen kanker bij volwassenen goedgekeurd. In diezelfde periode zijn dat er slechts 16 voor pediatrische kankers.

-2/3 van de overlevenden lijdt aan zware bijwerkingen op lange termijn, veroorzaakt door de toxiciteit van hun behandelingen.Elk kind genezen

De Belgische stichting KickCancer heeft een missie, een fantastisch mooie missie.

Ze willen alle kinderen met kanker genezen.

Dit door nieuwe behandelingen te vinden, bestaande behandelingen te verbeteren én kinkerkanker voor eens en voor altijd zo ver weg sjotten.

KickCancer promoot een vernieuwende aanpak van kinderkanker, niet alleen door onderzoek te financieren, maar ook door reglementaire en culturele obstakels te verwijderen, de juiste spelers te vinden en patiënten een stem te geven.
Een hart onder de riem

ELIN Cosmetics werkt daarom met een vol hart samen met KickCancer om meer bewustzijn te creëren en hangt hier een warme actie aan vast!


Wat houdt deze actie in?

Van 11 december (18h) tot en met 18 december (18h) 2023 zet ELIN Cosmetics zich in voor het goede doel door 50% van haar opbrengst tijdens deze week aan de stichting KickCancer te doneren.

Om de aandacht en opbrengst zoveel mogelijk te vergroten, wordt er een tombola georganiseerd: voor elk aangekocht item, ontvangt de klant een kraskaartje. Hiermee maken ze kans op 1 van onze 20 fantastische prijzen, gesponsord door warme beauty- en lifestylenamen!

(bekendmaking 20/12/23)


Hoe meer items jij tijdens week dus bestelt, hoe meer kans jij maakt op 1 van onze prijzen én hoe meer we kunnen doneren aan KickCancer! Win-win!
48 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page