top of page

De meest gestelde vragen onder de loep genomen
Bij ELIN Cosmetics staan we altijd met veel plezier ter beschikking van allerlei vragen van onze klanten! We weten graag wat in jullie hoofd omgaat en wat de noden zijn. In dit hele proces merkten we op dat vaak dezelfde vragen in onze mailbox terugkomen.

Tijd dus om die meest gestelde vragen op een meer doelgerichte manier te beantwoorden!

Here we go!

  1. Is jullie make-up workshop ook geschikt voor beginners?


Absoluut! Tijdens onze workshop gaan we op een ontspannen en interactieve manier aan de slag met de grondbeginselen van make-up. Waarvoor gebruik je de borstels? Welke kleuren passen best bij wie? Welke producten zijn 'essentials' in jouw beauty bag?

Vervolgens toon ik op een model stap voor stap hoe je op een simpele manier een snelle, natuurlijke look kan creëren die je, mits oefening, op 5 minuten ook thuis kan bekomen. Tijdens elke stap geef ik zoveel mogelijk informatie zodat je perfect weet waarover ik praat.

We sluiten de workshop af met een meer aangezette make-upcreatie die je later uit je zak kan toveren voor feestjes, date nights of telkens je zin hebt in dat béétje extra!

Bij ELIN Cosmetics houden we ook van 'aftercare' en dus mailen we je achteraf de tutorials nog eens door. Kwestie van je niet aan je lot over te laten ;-)


Tijdens elke stap geef ik zoveel mogelijk informatie zodat je perfect weet waarover ik praat.


Geïnteresseerd in een deelname aan 1 van onze workshops? Bezoek dan deze pagina en reserveer jouw plekje!
2. Waarom gebruiken jullie de term 'vegan' bij de presentatie van de make-upborstels?


Doorheen decennia werden dierenvezels gebruikt als borstelhaartjes, meestal afkomstig van eekhoorn, nerts, pony of geit. Ook al lijkt het bekomen van deze vezels onschadelijk,

toch komt het met een vreemde bijsmaak. Het verkrijgen van de haren gebeurt meestal na de slachting van dieren voor hun vlees of volledige pels (voor de bontindustrie) en dus kunnen we nooit volledig spreken over een 'cruelty free' dierlijke make-upborstel.

Maar gelukkig kwam de make-upindustrie met een alternatief: de synthetische vezel. Hierbij denken we aan o.a. polyester en taklon. De synthetische vezel heeft, mits juiste behandeling door de klant, een langere levensduur, maar kan soms als plastiek aanvoelen. Daarom ontwikkelde onze fabrikant een vezel die schubben vertoont. Een beetje zoals de haren op ons hoofd. Hierdoor voelt de make-upborstel heerlijk zacht en neemt ie beter product op.

Ondertussen staan we niet stil en kijken we reikhalzend uit naar de ontwikkelingen binnen het 'plantaardige' concept.

We kunnen nooit volledig spreken over een 'cruelty free' dierlijke make-upborstel.


3. Gaan jullie ook make-up op de markt brengen?


Momenteel staat dit nog niet op de planning, maar zegt nooit nooit! Het produceren van make-up vraagt een heel ander proces en daar neem je als merk best uitgebreid de tijd voor.

Daarnaast staan we bij ELIN Cosmetics voor 'slow beauty', het equivalent van 'slow fashion': uiterst gecureerde producten van kwaliteit en geen constante toevoegingen die heel trend gebonden zijn. We staan graag stil bij élke stap die we zetten en blijven weg van het wegwerpidee. Op deze manier hopen we met onze make-upborstels en toekomstige toevoegingen (later meer hierover) een vast plaatsje in jullie badkamer/beautyroom/hart te veroveren!


We staan bij ELIN Cosmetics voor 'slow beauty', het equivalent van 'slow fashion'!


84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page